ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΚυΟ)

Επιμέλεια: Γιάννης Οργανόπουλος, Δάσκαλος, Υπεύθυνος Π.Ε. Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας μέχρι 18-08-2011

Αρχική σελίδα


(Τελευταία Επικαιροποίηση - Ενημέρωση: 24-02-2013)

Οι ΜΚυΟ είναι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, ανεξάρτητες από τα κράτη και στηριζόμενες κυρίως στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Η εμβέλειά τους είναι τοπική ή διεθνής. Ο ρόλος τους αφορά κυρίως στη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε κάθε συνιστώσα της ζωής και συνεπώς στην αντιμετώπιση κοινωνικών ή περιβαλλοντικών προβλημάτων (wikipedia).

Περιβαλλοντικές ΜΚυΟ: Τα περιβαλλοντικά προβλήματα και οι επιπτώσεις τους, στις αρχές του 20ου αιώνα, ώθησαν μερίδα ευαισθητοποιημένων πολιτών στην οργάνωση των πρώτων οικολογικών κινημάτων και τροφοδότησαν αργότερα ανάλογες προσπάθειες με δημιουργία πολλών ανά τον κόσμο περιβαλλοντικών ΜΚυΟ. Οι οργανώσεις αυτές λειτουργούν αξιοποιώντας κυρίως, την εθελοντική εργασία νέων ατόμων. Εκτός των δράσεων και παρεμβάσεων προς τα κράτη για πιο ορθολογική διαχείριση σε θέματα περιβάλλοντος, ασχολούνται και με την ενημέρωση των πολιτών αλλά και με το σχεδιασμό και υλοποίηση σχετικών με την αποστολή τους, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υποστηρικτικού εκπαιδευτικού υλικού.

Πολλές κυβερνήσεις, αναγνωρίζοντας το έργο ορισμένων από τις Περιβαλλοντικές ΜκυΟ τις στηρίζουν πλέον οικονομικά. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και η Ευρωπαϊκή Ένωση με επιχορηγήσεις προγραμμάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και τη δημιουργία χρηματοδοτούμενων δικτύων περιβαλλοντικών ΜΚυΟ με κοινούς σκοπούς. Το ζήτημα που τίθεται είναι αν και κατά πόσον από τη χρηματοδότηση αυτού του είδους διακυβεύεται ο βαθμός ανεξαρτησίας των ΜΚυΟ.

Στην Ελλάδα δρα μεγάλος αριθμός Περιβαλλοντικών Οργανώσεων σε τοπικό, εθνικό ή διεθνές επίπεδο.

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (EKKE), στο πλαίσιο ενός μεγάλου ερευνητικού προγράμματος, δημιούργησε μια πλήρη βάση δεδομένων των ΜκυΟ με δυνατότητα αναζήτησης α) κατά θεματικό άξονα ενασχόλησης β) κατά περιφέρεια και νομό.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει τη συγκεκριμένη βάση δεδομένων στον ιστότοπο του ΕΚΚΕ http://www.ekke.gr/estia, στην υπερσύνδεση «ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ».

Στη συνέχεια, (ξεκινώντας από τα κοντινά προς τα μακρινά), γίνεται αναφορά σε 1 (μία) τοπική κίνηση εθελοντών (Πιερίας), η οποία πλέον είναι πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας, και τέσσερεις - πέντε Τοπικές ΜΚυΟ (Πιερίας, Ημαθίας, Μαγνησίας, Αττικής). Επίσης, αναφέρονται και πολλές από τις πλέον γνωστές πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας ΜΚυΟ:


Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας,     «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»,   Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας,   Οικολογική Ομάδα Βέροιας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας,  Φιλοδασική Ένωση Αθηνών,  ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο,     MIO-ECS DE,    MEdIES,     ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS,     ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΗΕLΜΕΡΑ),     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΟΕ),     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ & ΠΟΥΛΙΩΝ,     ΜΟm,     ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ,     GREENPEACE,     ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΤΟΠΩΝ - ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ (ΕΚΒΥ),     ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ,     ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ (WWF ΕΛΛΑΣ),     «ΑΡΧΕΛΩΝ»,     ΚΛΙΜΑΚΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ,  Action Aid Ελλάς  ΑΝΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ    Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»  


 

Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας
«Ο τόπος μου»

www.otoposmou.gr

(Τελευταία ενημέρωση: 03-02-2013)

Πρόκειται για μία αξιοπρόσεκτη και αξιέπαινη κίνηση πολιτών του νομού μας, η οποία ξεκίνησε το 2008, με πρώτη της δράση, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την εθελοντική συμμετοχή στην Πρόληψη Πυρκαγιών σε «ευαίσθητες» περιοχές του τόπου. Η αρχή έγινε το καλοκαίρι του 2008 με παρατήρηση μέρους του Ανατολικού Ολύμπου. Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, όπως και πολλοί άλλοι φορείς, δήλωσαν την υποστήριξή τους και στον ιστότοπο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας αλλά και έμπρακτα. Συμμετείχαν πολλοί πολίτες, μεταξύ των οποίων και εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών του νομού μας. Στη δράση αυτή συνέβαλαν και εθελοντές από άλλες περιοχές της Ελλάδας, εκτός Πιερίας. Το επόμενο καλοκαίρι (2009), η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας συνέχισε την προσπάθεια, επεκτείνοντάς την και σε κομμάτι των Πιερίων (περιοχή Ελάφου, Δήμου Ελαφίνας). Το καλοκαίρι του 2011 σχεδίασαν και υλοποίησαν τη λειτουργία και ενός 3ου Παρατηρητηρίου στους πρόποδες του Ολύμπου.

 

Από τότε, μέχρι σήμερα, ο κατάλογος των Δράσεων της Ομάδας έχει εμπλουτιστεί τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά, σε τέτοιο επίπεδο ώστε το έργο της να κάνει το γύρο του κόσμου, ως παράδειγμα προς μίμηση.

 

  Διαβάστε κείμενο - κάλεσμα της Ομάδας για το καλοκαίρι 2011 

( Αρχείο PDF)

 

Παραθέτουμε επίσης, την πρώτη επιστολή της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας (του Σεπτεμβρίου του 2008), προς τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας.

 

Κατερίνη, Σεπτέμβριος 2008

Προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας  

Κυρίες και κύριοι,

Τον Μάιο αυτής της χρονιάς [2008], μια μικρή ομάδα συμπολιτών μας έδωσε μια υπόσχεση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νομού μας: Να φυλάξει αυτό το καλοκαίρι με εθελοντές παρατηρητές ένα άκρως ευαίσθητο κομμάτι του Ανατολικού Ολύμπου. Έτσι γεννήθηκε η κίνηση πολιτών «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος». Με ένα ζευγάρι κιάλια και ένα κινητό τηλέφωνο ξεκινήσαμε από την 1η Ιουνίου 2008 να καλύπτουμε καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, το παρατηρητήριο των Ν. Πόρων στη νότια Πιερία. Περισσότεροι από 200 πολίτες του νομού μας, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας, έλαβαν μέρος στην εθελοντική αυτή δραστηριότητα και φύλαξαν το δάσος για 100 συνεχόμενες ημέρες δηλώνοντας 11 περιστατικά φωτιάς, τα οποία η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντιμετώπισε έγκαιρα.

Η προσπάθεια μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η ομάδα μας μεγαλώνει καθημερινά και ήδη από τώρα προγραμματίζουμε τις δραστηριότητες της επόμενης χρονιάς. Άλλο ένα παρατηρητήριο πρόκειται να στηθεί μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2008 στην Έλαφο.

Στόχος μας είναι η έγκαιρη και συστηματική πληροφόρηση των συμπολιτών μας, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε τον απαραίτητο αριθμό εθελοντριών και εθελοντών για την ομαλή λειτουργία και των δύο σταθμών παρατήρησης το καλοκαίρι του 2009.

Για τον σκοπό αυτό σας παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα υλοποίησης των παρακάτω προτάσεων:

1.            Οργάνωση ομιλιών με θέμα την δασοπροστασία και τον εθελοντισμό σε τάξεις που θα επιλέξουν δραστηριότητες σχετικές με το περιβάλλον. Οι ομιλίες αυτές προγραμματίσαμε να γίνουν σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού και με μέλη της ομάδας μας. Έχουμε ήδη ετοιμάσει το κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό.

2.     Επίσκεψη των μαθητριών και των μαθητών στα παρατηρητήρια και εξήγηση του τρόπου λειτουργίας τους. Οι μαθήτριες και οι μαθητές μπορούν να ανέβουν στο παρατηρητήριο, να παίξουν το ρόλο του παρατηρητή και να τηλεφωνήσουν δοκιμαστικά στο 199.

3.            Διανομή έντυπου υλικού και δηλώσεων συμμετοχής σε όλες τις τάξεις του σχολείου και προτροπή γονέων και διδακτικού προσωπικού να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα. Το υλικό αυτό, δηλώσεις συμμετοχής και οδηγίες για την προστασία των δασών, θα διατεθεί από την ομάδα μας.

4.   Συλλογή των συμπληρωμένων δηλώσεων από έναν εκπαιδευτικό, υπεύθυνο προγράμματος του σχολείου, και καταχώριση των δεδομένων στην ιστοσελίδα της Ομάδας μας www.otoposmou.gr

5.             Συμμετοχή μελών της ομάδας μας σε προγραμματισμένες συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών με στόχο την ενημέρωση τους σχετικά με το πρόγραμμα και την εφαρμογή του.

6.             Χρονοδιάγραμμα προτεινόμενων δραστηριοτήτων

(1): Φεβρουάριος - Μάρτιος 2009

(2): Μάρτιος 2009

(3): Μάρτιος 2009

(4): Απρίλιος 2009

(5). Από τον Οκτώβριο 2008

Θα χαρούμε ιδιαίτερα αν και αυτή τη χρονιά στηρίξετε την προσπάθεια μας.  

Σας ευχαριστούμε.

Φιλικά

Για την Ομάδα

Ηλίας Τσολακίδης

Φλέμινγκ 19, 60100 Κατερίνη

Τηλ.: 23510 34714, Κινητό: 6973380700, Φαξ: 23510 34174

E-mail: Tsolakidis@Sportools.de

 ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

           Εδώ και πολύ καιρό

ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ

 

Διαβάστε το κείμενο της Ταυτότητας της ΕΟΔΠ με τίτλο: "Ποιοι είμαστε" στον Ιστότοπό της

(Περισσότερες πληροφορίες ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ στον ιστότοπο της Ομάδας: www.otoposmou.gr)

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ


Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας,     «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»,     Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας,        Οικολογική Ομάδα Βέροιας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο,     MIO-ECS DE,     MEdIES,     ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS,     ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΗΕLΜΕΡΑ),     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΟΕ),     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ & ΠΟΥΛΙΩΝ,     ΜΟm,     ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ,     GREENPEACE,     ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΤΟΠΩΝ - ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ (ΕΚΒΥ),     ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ,     ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ (WWF ΕΛΛΑΣ),     «ΑΡΧΕΛΩΝ»,     ΚΛΙΜΑΚΑ,    ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ,   Action Aid Ελλάς    ΑΝΙΜΑ   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ   Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»


«Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»

Το κείμενο που ακολουθεί αναφέρεται στην αρχική σελίδα του ιστότοπου των Φίλων του Περιβάλλοντος http://fp08.eu

 

«Οι Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008 είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που δημιουργήθηκε από την αγωνία κάποιων πολιτών που έβλεπαν με θλίψη κάθε μέρα να υποβαθμίζεται το ευρύτερο περιβάλλον του νομού Πιερίας αλλά και να προωθείται ένα ξεπερασμένο μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής.

Όλοι όσοι συμμετέχουμε πιστεύουμε ότι οι πολίτες έχουν δύναμη και πρέπει να αναλάβουν δράσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Πρωταρχικός σκοπός μας είναι η προβολή και διάδοση των ιδεών βιωσιμότητας και αειφορίας σε όλους τους τομείς. Θέλουμε να αναδείξουμε και να προβάλουμε τον τόπο μας αλλά και να καταγράψουμε και να επισημάνουμε όσα προβλήματα αφορούν το περιβάλλον.

Η οργάνωση μας είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου Φίλοι της Φύσης για την Αειφορία και τη Βιωσιμότητα, στο Εθνικό παράρτημα δηλαδή της Διεθνούς Μ.Κ.Ο. Friends of Nature. Αν χρειαστεί λοιπόν, για κάποιο πολύ σοβαρό θέμα, μπορούν να ενωθούν οι φωνές μας με τις φωνές πολλών ακόμα πολιτών από όλη την Ευρώπη.

Σημειώνουμε ότι η Πιερία έχει την τύχη να διαθέτει πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμών, σημαντικούς υγρότοπους (Αλυκές Κίτρους – Νέα Αγαθούπολη – Αλιάκμονας), αρχαιολογικούς χώρους (με κυριότερο το Δίον) και βέβαια δυο ορεινούς όγκους, τα Πιέρια και τον Όλυμπο. Ειδικά ο τελευταίος, είναι παγκόσμια γνωστός ως μυθολογικός τόπος και ως μνημείο της φύσης.

Ελπίζουμε ότι οι ενέργειες μας θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου έτσι ώστε κάποτε να απολαμβάνουμε την Πιερία που μας αξίζει».

(Δείτε Περισσότερα στον ιστότοπο των Φίλων του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008  http://fp08.eu )

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ


Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας,     «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»,     Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας,        Οικολογική Ομάδα Βέροιας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο,     MIO-ECS DE,     MEdIES,     ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS,     ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΗΕLΜΕΡΑ),     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΟΕ),     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ & ΠΟΥΛΙΩΝ,     ΜΟm,     ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ,     GREENPEACE,     ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΤΟΠΩΝ - ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ (ΕΚΒΥ),     ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ,     ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ (WWF ΕΛΛΑΣ),     «ΑΡΧΕΛΩΝ»,     ΚΛΙΜΑΚΑ,    ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ,   Action Aid Ελλάς    ΑΝΙΜΑ   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ   Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»


 

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

       

Σαρανταπόρου με Κίου 2, Κατερίνη - Κτίριο Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας,  E-mail: podilatikiapodrasi@gmail.com

 Το κείμενο που ακολουθεί αναφέρεται στην αρχική σελίδα του ιστότοπου της Ποδηλατικής Από-δρασης Πιερίας http://www.podilatikiapodrasi.gr

 

«Ο Σύλλογος “Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας" ιδρύθηκε στις 29/5/2010 με έδρα τα γραφεία που του παραχώρησε προς χρήση ο Σύλλογος Μικρασιατών, στο νεοκλασσικό κτίριο επί της οδού Σαρανταπόρου με Κίου 2 στην Κατερίνη.

Ο Σύλλογός μας, ιδρύθηκε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες της Κατερίνης (και όχι μόνο...) για έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, πάνω σε δύο ρόδες, με γνώμονα πάντα την υγεία μας και την προστασία του περιβάλλοντος. Σε μια μικρή και "εύκολη" πόλη σαν την Κατερίνη, το ποδήλατο μπορεί να αποτελέσει το κύριο μέσο μετακίνησης.

 Στους δύσκολους καιρούς, η ποδηλατική "απόδραση" από την πεζή καθημερινότητα μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα προς μια καλύτερη ζωή...

Διεκδικούμε τη δημιουργία κατάλληλων και επαρκών ποδηλατικών υποδομών στην πόλη μας και προωθούμε με κάθε τρόπο την κυκλοφοριακή και οικολογική παιδεία.

Μας ενώνει η αγάπη μας για το ποδήλατο και το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Ονειρευόμαστε πόλεις πιο φιλικές για τους ποδηλάτες και θεωρούμε το ποδήλατο ως το πλέον χρήσιμο και οικολογικό μεταφορικό μέσο μικρών αποστάσεων. Θεωρούμε ότι η διαμόρφωση υποδομής για την ευρεία χρήση του ποδηλάτου θα δώσει ανάσα στους ποδηλάτες αλλά και στην ίδια την πόλη της Κατερίνης και τους κατοίκους της.

Με κάθε ευκαιρία μαζευόμαστε και οργανώνουμε "ποδηλατάδες" εντός και εκτός πόλης και διάφορες πολιτιστικές και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις και δράσεις. Επίσης συμμετέχουμε σε άλλες ανάλογες δράσεις και εκδηλώσεις αθλητικού -πολιτιστικού -περιβαλλοντικού χαρακτήρα που διοργανώνονται από άλλους Συλλόγους, Φορείς, ή κινήσεις πολιτών. […]»

 (Δείτε περισσότερα στον ιστότοπο της Ποδηλατικής Από-δρασης Πιερίας  http://www.podilatikiapodrasi.gr )

 

 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ


Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας,     «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»,     Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας,        Οικολογική Ομάδα Βέροιας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο,     MIO-ECS DE,     MEdIES,     ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS,     ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΗΕLΜΕΡΑ),     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΟΕ),     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ & ΠΟΥΛΙΩΝ,     ΜΟm,     ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ,     GREENPEACE,     ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΤΟΠΩΝ - ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ (ΕΚΒΥ),     ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ,     ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ (WWF ΕΛΛΑΣ),     «ΑΡΧΕΛΩΝ»,     ΚΛΙΜΑΚΑ,    ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ,   Action Aid Ελλάς    ΑΝΙΜΑ   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ   Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»


 

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

http://www.pandoiko.gr

«Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων είναι Σωματείο, του οποίου τα μέλη είναι οικολογικές οργανώσεις. Η έδρα του Δικτύου είναι ο Βόλος, όπου και βρίσκονται τα γραφεία του Δικτύου και η γραμματεία. Σήμερα το Δίκτυο έχει ως μέλη 75 οργανώσεις, κατανεμημένες στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας, και πολλές συνεργαζόμενες. Το Δίκτυο εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος των Οικολογικών Οργανώσεων της Ελλάδας. Η δημιουργία του Δικτύου ήταν μακρά και επίπονη. Για να πραγματοποιηθεί η καταστατική του συγκρότηση, τον Ιούνιο του 1998 στο Βόλο, προηγήθηκαν, με πρωτοβουλία του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων - Υγροτόπων, συνέδρια στο Φανάρι Κομοτηνής (1991), Σιδηρόκαστρο Σερρών (1992), Βέροια (1993), Ηγουμενίτσα (1994), Χρυσούπολη Καβάλας (1994), Αγρίνιο-Μεσολόγγι (1995) και Αθήνα (1996), μέχρι να καταφέρουν οι οικολογικές οργανώσεις να αποκτήσουν κοινή γλώσσα και προοπτική. Το Συνέδριο του 1995 εξέλεξε για πρώτη φορά Επταμελή Γραμματεία και την εξουσιοδότησε να υλοποιήσει τις αποφάσεις του […]» (Περισσότερα εδώ στον Ιστότοπο  του ΕΚΚΕ )

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ


 

MIO-ECS   DE

Mediterranean Information Office for Environment Culture and Sustainable Development

Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό & την Αειφόρο Ανάπτυξη

12, Kyrristou str. 105 56, Athens, GREECE, Tel:210 3247490, Fax: 30 210 3317127

http://www.mio-ecsde.org  

«Είναι μία ομοσπονδία από Μεσογειακές, μη κυβερνητικές οργανώσεις για το περιβάλλον και την ανάπτυξη. Η MIO-ECSDE δραστηριοποιείται ως μία εξειδικευμένη, αλλά και πολιτικοποιημένη πλατφόρμα για την πιο αποτελεσματική παρέμβαση τον ΜΚυΟ στο χώρο της Μεσογείου. Με τη βοήθεια των κυβερνήσεων, των διεθνών οργανισμών και άλλους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, η MIO-ECSDE κατέχει έναν σημαντικό ρόλο για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της ανάπτυξης της περιοχής και των χωρών που ανήκουν σε αυτήν».

(Περισσότερα στον ιστότοπο http://www.mio-ecsde.org)   Στην Αγγλική Γλώσσα

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ


Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας,     «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»,     Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας,        Οικολογική Ομάδα Βέροιας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο,     MIO-ECS DE,     MEdIES,     ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS,     ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΗΕLΜΕΡΑ),     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΟΕ),     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ & ΠΟΥΛΙΩΝ,     ΜΟm,     ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ,     GREENPEACE,     ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΤΟΠΩΝ - ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ (ΕΚΒΥ),     ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ,     ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ (WWF ΕΛΛΑΣ),     «ΑΡΧΕΛΩΝ»,     ΚΛΙΜΑΚΑ,    ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ,   Action Aid Ελλάς    ΑΝΙΜΑ   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ   Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»


MEdIES

Mediterranean Education  Initiative For Environment Sustainability

Μεσογειακή Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία για το Περιβάλλον και την Αειφορία

http://www.medies.net

Το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΜΙΟ-ECSDE) σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ, την UNESCO και την UNEP/MAP εγκαινίασε κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Περιβάλλον & την Ανάπτυξη (Γιοχάνεσμπουργκ, 2002) το πρόγραμμα ΜΕdIES (Μεσογειακή Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία για το Περιβάλλον και την Αειφορία).

«Η πρωτοβουλία αυτή επιδιώκει να διευκολύνει την εκπαιδευτική κοινότητα στην προσέγγιση των στόχων της αειφορίας, με την επιτυχή εφαρμογή κατάλληλων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στις χώρες γύρω από τη λεκάνη της Μεσογείου.

Ο δικτυακός της τόπος παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για όλους εκείνους που ασχολούνται με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕ) ή την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ) και λειτουργεί ως κόμβος για την περιήγηση και αναζήτηση ιστοσελίδων σχετικών κυβερνητικών φορέων και ΜΚυΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μεσογείου.

Επιπλέον, ο συγκεκριμένος ιστότοπος λειτουργεί ως πηγή εκπαιδευτικού υλικού (σε ηλεκτρονική μορφή) για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, προσφέρει μια βιβλιοθήκη των επιλεγμένων σημαντικών εγγράφων για την ΠΕ και ΕΑΑ, […]».

(Περισσότερα στον ιστότοπο http://www.medies.net )

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος εμφανίζεται στην Αγγλική Γλώσσα. Υπάρχει όμως και η Ελληνική Γωνιά (Greek Corner) όπου γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του MEdIES στην Ελλάδα, στην Ελληνική γλώσσα. Επίσης, το αναρτημένο εκπαιδευτικό υλικό είναι σε διάφορες μεσογειακές γλώσσες μεταξύ των οποίων και στα Ελληνικά. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό, αφού εγγραφεί στο site, χωρίς καμία επιβάρυνση.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ


Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας,     «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»,     Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας,        Οικολογική Ομάδα Βέροιας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο,     MIO-ECS DE,     MEdIES,     ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS,     ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΗΕLΜΕΡΑ),     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΟΕ),     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ & ΠΟΥΛΙΩΝ,     ΜΟm,     ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ,     GREENPEACE,     ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΤΟΠΩΝ - ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ (ΕΚΒΥ),     ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ,     ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ (WWF ΕΛΛΑΣ),     «ΑΡΧΕΛΩΝ»,     ΚΛΙΜΑΚΑ,    ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ,   Action Aid Ελλάς    ΑΝΙΜΑ   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ   Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»


 

ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Μαμάη 3, 10440 Αθήνα, Τηλ. & Φαξ: 210 8228795, 210 8253435

http://medsos.gr/medsos

«Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ξεκίνησε το 1990 ως μια Περιβαλλοντική Οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, από μία ομάδα ανθρώπων αποφασισμένων να παρέμβουν στα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας μας, της Μεσογείου και της Ευρώπης γενικότερα.

Σήμερα, είμαστε μια οργάνωση [...]» (Περισσότερα στον ιστότοπο http://medsos.gr/medsos)

 


 

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Ρογκότη 3,  Θεσσαλονίκη, 54624, Τηλ: 2310 555920

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
Αετός Φλώρινας 530 75, Τηλ: 23860 41500
http://www.arcturos.gr

 «Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992, για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, με δράσεις έρευνας πεδίου, επιστημονικής μελέτης, ευαισθητοποίησης κοινού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού για την προστασία της άγριας ζωής, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών και την παροχή ειδικής τεχνογνωσίας για τις επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υλοποιεί εθνικά και διασυνοριακά προγράμματα για την προστασία των ορεινών οικοσυστημάτων με έμφαση στα μεγάλα θηλαστικά».

(Περισσότερα στον ιστότοπο http://www.arcturos.gr )

 

Δείτε εδώ πληροφόρηση από 28-01-2013 για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Οι Αγρι - άνθρωποι, Πολίτες του μέλλοντος"

  Αρχείο Word          Αρχείο Pdf  

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ


Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας,     «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»,     Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας,        Οικολογική Ομάδα Βέροιας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο,     MIO-ECS DE,     MEdIES,     ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS,     ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΗΕLΜΕΡΑ),     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΟΕ),     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ & ΠΟΥΛΙΩΝ,     ΜΟm,     ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ,     GREENPEACE,     ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΤΟΠΩΝ - ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ (ΕΚΒΥ),     ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ,     ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ (WWF ΕΛΛΑΣ),     «ΑΡΧΕΛΩΝ»,     ΚΛΙΜΑΚΑ,    ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ,   Action Aid Ελλάς    ΑΝΙΜΑ   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ   Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΗΕLΜΕΡΑ)
Περγάμου 5, 17121 Νέα Σμύρνη, Τηλ. 210 9343088,  Fax: 210 9353847
http://www.helmepa.gr 

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
Τριπόδων 28, Πλάκα, 10558, Αθήνα

Τηλ. 210 3225245, 210 3226693, Fax. 210 3225240

http://www.ellinikietairia.gr

«Η Ελληνική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1971-1972. Έναυσμα για την ίδρυση της ΕΕ ήταν ο αποχαρακτηρισμός του σπουδαίου Γοτθικού Ναού του Σωτήρος στο Ηράκλειο από την επτάχρονη δικτατορία, για να γίνει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Δεν έφτανε η κατεδάφιση ενός σημαντικού μνημείου που θεωρήθηκε "ξένο" προς την ελληνική παράδοση. Επιπλέον διώχθηκε ο αρχαιολόγος που επιχείρησε να το διασώσει. Ευτυχώς, ακόμη και επί δικτατορίας, το δικαστήριο τον αθώωσε.

Στόχος της Ελληνικής Εταιρείας είναι:

·         Να τονώνει το ενδιαφέρον και την πεποίθηση των Ελλήνων για την αξία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς (ιστορικής, καλλιτεχνικής και αρχιτεκτονικής) για την σημασία της προστασίας των ελληνικών οικοσυστημάτων και της οικολογικής ισορροπίας του τόπου μας, καθώς και για την αισθητική αξία του τοπίου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

·         Να προβάλλει την ιδέα και τις πρακτικές της βιώσιμης (αειφόρου) ανάπτυξης με την πιο πλατειά έννοια του όρου, στοχεύοντας στην αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με την φυσική και πολιτιστική του κληρονομιά.

·         Να υποστηρίζει τις επεμβάσεις εκείνες που θα βελτιώσουν το περιβάλλον οικισμών και υπαίθρου και που θα αποτρέψουν κάθε είδους καταστροφές, παραποιήσεις και αλλοιώσεις του περιβάλλοντος.

Να συμβάλλει με κάθε νόμιμο μέσο στην προστασία και την ορθή διαχείριση της φυσικής και της ανθρωπογενούς κληρονομιάς της χώρας μας».

(Περισσότερα στον ιστότοπο http://www.ellinikietairia.gr  )

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ


Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας,     «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»,     Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας,        Οικολογική Ομάδα Βέροιας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο,     MIO-ECS DE,     MEdIES,     ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS,     ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΗΕLΜΕΡΑ),     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΟΕ),     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ & ΠΟΥΛΙΩΝ,     ΜΟm,     ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ,     GREENPEACE,     ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΤΟΠΩΝ - ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ (ΕΚΒΥ),     ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ,     ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ (WWF ΕΛΛΑΣ),     «ΑΡΧΕΛΩΝ»,     ΚΛΙΜΑΚΑ,    ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ,   Action Aid Ελλάς    ΑΝΙΜΑ   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ   Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
Νίκης 20, 105 57 Αθήνα, Τηλ. 210 3224944, 210 3314563, fax 210 3225285

http://www.eepf.g (Στις 17-02-2013 δε λειτουργούσε )

«Η ΕΕΠΦ είναι η παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1951 και λειτουργεί ως μη-κερδοσκοπικό σωματείο.

Η ΕΕΠΦ συνετέλεσε στη δημιουργία των περισσοτέρων Εθνικών Δρυμών, των υγροτόπων διεθνούς σημασίας Ramsar και πολλών άλλων προστατευομένων περιοχών. Πρωτοστάτησε, επίσης, στις προσπάθειες προστασίας απειλουμένων ειδών.

Η ΕΕΠΦ δραστηριοποιείται σήμερα σε τέσσερις άξονες:

  1. Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

  2. Προγράμματα Προστασίας της Φύσης

  3. Παρεμβατική Προστασία

  4. Γενικότερη Ευαισθητοποίηση του κοινού »

(Περισσότερα στον ιστότοπο http://www.eepf.gr , στις 17-02-2013 δε λειτουργούσε)

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ


Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας,     «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»,     Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας,        Οικολογική Ομάδα Βέροιας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο,     MIO-ECS DE,     MEdIES,     ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS,     ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΗΕLΜΕΡΑ),     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΟΕ),     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ & ΠΟΥΛΙΩΝ,     ΜΟm,     ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ,     GREENPEACE,     ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΤΟΠΩΝ - ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ (ΕΚΒΥ),     ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ,     ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ (WWF ΕΛΛΑΣ),     «ΑΡΧΕΛΩΝ»,     ΚΛΙΜΑΚΑ,    ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ,   Action Aid Ελλάς    ΑΝΙΜΑ   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ   Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΟΕ)
Βασ. Ηρακλείου 24, 10682, Αθήνα, Τηλ/Fax: 210 8228704, 210 8227937,

Καστριτσίου 8, 54623, Θεσσαλονίκη, Τηλ/Fax. 2310 244245,

Ο ιστότοπος της ΕΟΕ: http://www.ornithologiki.gr

Το ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο της ΕΟΕ "e-ωνός": http://www.ornithologiki.gr/gr/newsletter

 «Οι στόχοι της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας είναι:

·   η Μελέτη και η Προστασία των Πουλιών και των Βιοτόπων στη χώρα μας, που αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια Αγριας Ζωής στην Ευρώπη,

·   η Προώθηση αυτών των στόχων στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ορνιθολογικές εταιρείες της Ευρώπης,

·   η Ενημέρωση και Εκπαίδευση του κοινού σε όλα τα θέματα που αφορούν τα πουλιά της Ελλάδας ώστε να μπορούν όλοι να χαίρονται την ομορφιά τους και να μπορούν να τα προστατεύουν αποτελεσματικά.

Μελλοντικοί σκοποί:

· Διατήρηση της συνεχούς παρακολούθησης και ουσιαστικής προστασίας όλων των σημαντικών περιοχών για τα πουλιά της Ελλάδας

·   Ενεργός δράση για τη διάσωση των παγκοσμίως απειλούμενων ειδών

· Έλεγχος των αναπτυξιακών έργων και πρωτοβουλιών και παρέμβαση στις αποφάσεις που μπορεί να βλάψουν το φυσικό περιβάλλον»

(Περισσότερα στον ιστότοπο http://www.ornithologiki.gr & στο  ηλεκτρονικό ενημερ. δελτίο: http://www.ornithologiki.gr/gr/newsletter )

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ


 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ & ΠΟΥΛΙΩΝ
Αίγινα 18010, Τ.Θ 57, Τηλ. 2297031338, Fax: 22970 28214, Κιν.  6973318845

Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310 724969, Fax: 2310 724969

http://www.ekpazp.gr

«Το ΕΚΠΑΖ είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Είναι το πρώτο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων στα Βαλκάνια. Ξεκίνησε τη δράση του το 1984 ενώ στη μορφή αυτή συστάθηκε το 1990, με έδρα των δραστηριοτήτων του στην Αίγινα.

Παραλαμβάνει πάνω από 3500 τραυματισμένα εξαντλημένα η δηλητηριασμένα άγρια ζώα το χρόνο, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν σε προστατευόμενα είδη. Από αυτά, πάνω από τα μισά, όσα κρίνονται ικανά να επιβιώσουν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον μετά τη θεραπεία τους, απελευθερώνονται».

(Περισσότερα στον ιστότοπο http://www.ekpazp.gr)

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΟm, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ

Σολωμού 18, 10682 Αθήνα, Τηλ.: 210-5222888, Fax: 210-5222450

http://www.mom.gr

«Το 1988, μια ομάδα νεαρών πτυχιούχων βιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποφασίζει να μελετήσει την ελάχιστα γνωστή μέχρι τότε Μεσογειακή φώκια. Για αυτόν τον σκοπό, ιδρύεται η MOm. Αντιμετωπίζοντας το θέμα φώκια και θάλασσα συνολικά, η MOm δρα τοπικά και εθνικά, υλοποιεί ερευνητικές, ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις, δημιουργεί συμμαχίες και προωθεί την προστασία του είδους και των ελληνικών θαλασσών στην εθνική και ευρωπαϊκή πολιτική ατζέντα».

(Περισσότερα στον ιστότοπο http://www.mom.gr)

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ


Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας,     «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»,     Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας,        Οικολογική Ομάδα Βέροιας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο,     MIO-ECS DE,     MEdIES,     ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS,     ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΗΕLΜΕΡΑ),     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΟΕ),     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ & ΠΟΥΛΙΩΝ,     ΜΟm,     ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ,     GREENPEACE,     ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΤΟΠΩΝ - ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ (ΕΚΒΥ),     ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ,     ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ (WWF ΕΛΛΑΣ),     «ΑΡΧΕΛΩΝ»,     ΚΛΙΜΑΚΑ,    ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ,   Action Aid Ελλάς    ΑΝΙΜΑ   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ   Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»


 

GREENPEACE
Κλεισόβης 9, 106 77 Αθήνα, Τηλ. 210-38.40.774 & 5, fax 210-38.04.008

http://www.greenpeace.org/greece

 


 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Λεβίδου 13, 14562 Κηφισιά, Τηλ. 210 8015870, Fax 210 8080674
http://www.gnhm.gr

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ


 

 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΤΟΠΩΝ - ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ (ΕΚΒΥ)
14ο χλμ. Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας, Τ.Θ. 60394,  57001 Θέρμη,

Τηλ. 2310 473320, 2310 473432,  Fax: 2310 471795

http://www.ekby.gr

«Το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) έχει τις ρίζες του στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας του οποίου διατήρησε τις αρχές και το πνεύμα. Ιδρύθηκε, ως παράρτημα του Μουσείου με έδρα τη Θέρμη του Νομού Θεσσαλονίκης, το 1991, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση, ύστερα από πρόταση του ελληνικού κράτους. Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται εντός του Αγροκτήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης». (Περισσότερα στον ιστότοπο http://www.ekby.gr )

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ


Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας,     «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»,     Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας,        Οικολογική Ομάδα Βέροιας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο,     MIO-ECS DE,     MEdIES,     ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS,     ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΗΕLΜΕΡΑ),     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΟΕ),     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ & ΠΟΥΛΙΩΝ,     ΜΟm,     ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ,     GREENPEACE,     ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΤΟΠΩΝ - ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ (ΕΚΒΥ),     ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ,     ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ (WWF ΕΛΛΑΣ),     «ΑΡΧΕΛΩΝ»,     ΚΛΙΜΑΚΑ,    ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ,   Action Aid Ελλάς    ΑΝΙΜΑ   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ   Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»


 

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Μαμάη 3, 10440 Αθήνα, Τηλ. & Fax 210 8224481

http://www.ecorec.gr

 

«Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ασχολείται από το 1990 με τα θέματα της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης, της βιώσιμης διαχείρισης των στερεών και άλλων αποβλήτων, των φυσικών πόρων, του νερού και της ενέργειας και της προώθησης της βιωσιμότητας σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Οι στόχοι

·         Μείωση και περιβαλλοντική διαχείριση αποβλήτων

·         Βιώσιμη διαχείριση φυσικών πόρων & ενέργειας

·         Οργάνωση και υποστήριξη προγραμμάτων μείωσης, αξιοποίησης & ανακύκλωσης αποβλήτων

·         Ενημέρωση & ευαισθητοποίηση πολιτών

·         Βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση

·         Αναπτυξιακή βοήθεια για τη βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων και φυσικών πόρων

Τα μέλη

Περιβαλλοντολόγοι, Εκπαιδευτικοί, Μηχανικοί, Ερευνητές κ.α., οι περισσότεροι με ειδικές σπουδές και ειδικότητες σχετικές με τις δραστηριότητες της εταιρείας καθώς και γενικότερα ευαισθητοποιημένοι πολίτες».

(Περισσότερα στον ιστότοπο http://www.ecorec.gr )

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ


Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας,     «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»,     Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας,        Οικολογική Ομάδα Βέροιας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο,     MIO-ECS DE,     MEdIES,     ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS,     ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΗΕLΜΕΡΑ),     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΟΕ),     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ & ΠΟΥΛΙΩΝ,     ΜΟm,     ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ,     GREENPEACE,     ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΤΟΠΩΝ - ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ (ΕΚΒΥ),     ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ,     ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ (WWF ΕΛΛΑΣ),     «ΑΡΧΕΛΩΝ»,     ΚΛΙΜΑΚΑ,    ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ,   Action Aid Ελλάς    ΑΝΙΜΑ   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ   Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»


 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ (WWF ΕΛΛΑΣ)
Φιλελλήνων 26, 10558 Αθήνα, Τηλ. 210 3314893, Fax 210 3247578

Ο ιστότοπος του WWF Ελλάς http://www.wwf.gr

 

«Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς αποτελεί κομμάτι της διεθνούς οικογένειας του WWF (World Wide Fund for Nature), η οποία απαρτίζεται από 50 εθνικές οργανώσεις και αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος σε περισσότερες από 100 χώρες.

Ιδρύθηκε το 1990 από τον Λουκ Χόφμαν με την υποστήριξη του Έλληνα αρχιτέκτονα Θύμιου Παπαγιάννη, ως αυτόνομη εθνική οργάνωση με δικό της διοικητικό συμβούλιο. Έχει τη νομική μορφή Κοινωφελούς Ιδρύματος με έδρα  την Αθήνα. 

Αποστολή του WWF Ελλάς είναι να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα της Ελλάδας ως αναπόσπαστο στοιχείο της Μεσογείου και να εμποδίσει – και μακροπρόθεσμα να αντιστρέψει – την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, στοχεύοντας στην αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.

Η δράση του WWF στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1969, πριν από τη σύσταση της εθνικής οργάνωσης, με πρώτο σταθμό τη συμβολή στην αποκατάσταση του δάσους της Καισαριανής στον Υμηττό. Στη συνέχεια, στήριξε το πρόγραμμα προστασίας Πρεσπών και βοήθησε στην πραγματοποίηση συνεδρίου για τους ελληνικούς υγρότοπους.

Από την ίδρυσή του το 1990, το WWF Ελλάς έχει υλοποιήσει περισσότερα από 70 προγράμματα δράσης. Αυτά αφορούν τους τομείς της ενεργού προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος (προγράμματα "πεδίου"), τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, την τεκμηρίωση παρεμβάσεων σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας, αλλά και την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και κατάρτισης». 

(Περισσότερα στον ιστότοπο http://www.wwf.gr  &  στο τριμηνιαίο περιοδικό του WWF σε ηλεκτρονική μορφή "Ζωντανός πλανήτης")

 

..............................................................................................................................................................................................

 

Επισκεφθείτε και το Οικοσκόπιο της WWF Ελλάς, (www.oikoskopio.gr),

μια πρωτότυπη για την Ελλάδα διαδικτυακή χαρτογραφική εφαρμογή, που παρέχει περιβαλλοντική πληροφορία για όλη τη χώρα.

«Ο νέος αυτός δικτυακός τόπος προσφέρει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε έναν "περιβαλλοντικό χάρτη της Ελλάδας". Το Οικοσκόπιο αποτελεί μια προσιτή εφαρμογή για όλους τους επισκέπτες του, παρέχοντας τόσο τη δυνατότητα προβολής όσο και αναζήτησης περιβαλλοντικών δεδομένων που για πρώτη φορά βρίσκονται συγκεντρωμένα σε μια διαδικτυακή τοποθεσία [...]».

(Περισσότερα στο σχετικό Δελτίο Τύπου της WWF Ελλάς, 18-8-2009, αρχείο PDF 143 KB)

 

..............................................................................................................................................................................................

(Διαβάστε ενημερωτικό κείμενο με θέμα: Νέα προγράμματα και υλικό Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης WWF Ελλάς (05-10-2009)

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ 


Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας,     «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»,     Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας,        Οικολογική Ομάδα Βέροιας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο,     MIO-ECS DE,     MEdIES,     ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS,     ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΗΕLΜΕΡΑ),     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΟΕ),     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ & ΠΟΥΛΙΩΝ,     ΜΟm,     ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ,     GREENPEACE,     ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΤΟΠΩΝ - ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ (ΕΚΒΥ),     ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ,     ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ (WWF ΕΛΛΑΣ),     «ΑΡΧΕΛΩΝ»,     ΚΛΙΜΑΚΑ,    ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ,   Action Aid Ελλάς    ΑΝΙΜΑ   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ   Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ «ΑΡΧΕΛΩΝ»
Σολωμού 57, 10432 Αθήνα, Τηλ./ Fax 210 5231342

http://www.archelon.gr

Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών
3η Μαρίνα Γλυφάδας, 166 75 Γλυφάδα Αττικής, Τηλ./Fax: 210 89 82 600

Περιβαλλοντικός Σταθμός Αγιαννάκη
245 00 ΕΛΑΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ,  Τηλ/Fax: 27610 91181

Περιβαλλοντικός Σταθμός και Σταθμός Πρώτων Βοηθειών Θαλασσίων Χελωνών Παγκαλοχωρίου Ρεθύμνου,

741 00 ΠΑΓΚΑΛΟΧΩΡΙ, ΡΕΘΥΜΝΟ,  Τηλ/Fax: 28310 72288


«Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, ιδρύθηκε το 1983 και είναι μη-κερδοσκοπικό σωματείο με αντικείμενο τη μελέτη και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, τη διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της Καρέττα στη χώρα μας, την περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού».

(Περισσότερα στον ιστότοπο http://www.archelon.gr)

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ 


Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας,     «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»,     Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας,        Οικολογική Ομάδα Βέροιας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο,     MIO-ECS DE,     MEdIES,     ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS,     ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΗΕLΜΕΡΑ),     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΟΕ),     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ & ΠΟΥΛΙΩΝ,     ΜΟm,     ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ,     GREENPEACE,     ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΤΟΠΩΝ - ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ (ΕΚΒΥ),     ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ,     ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ (WWF ΕΛΛΑΣ),     «ΑΡΧΕΛΩΝ»,     ΚΛΙΜΑΚΑ,    ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ,   Action Aid Ελλάς    ΑΝΙΜΑ   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ   Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»


 

ΚΛΙΜΑΚΑ

Ευμολπιδών 30-32, 11854, ΓΚΑΖΙ, ΑΘΗΝΑ .Τηλ.: 210 3417160-3, Fax: 2103417164, E-mail: central@klimaka.org.gr
www.klimaka.org.gr

«Η ΚΛΙΜΑΚΑ ιδρύθηκε το 2000 και είναι ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, με δραστηριότητες που στοχεύουν τόσο στην διάθεση υπηρεσιών ψυχικής υγείας όσο και στην υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού. Προσφέρει υπηρεσίες ιατρικές, ψυχοκοινωνικές, ειδικής υποστήριξης και φροντίδας σε άτομα και ομάδες ευπαθείς με πολλαπλά προβλήματα που χρήζουν συστηματικής και ολοκληρωμένης παρέμβασης. Συμβάλλει στον περιορισμό των ανισοτήτων, στις ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στα δημόσια αγαθά, στην αύξηση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού».

(Περισσότερα στον ιστότοπο www.klimaka.org.gr)

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ 


 

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ

Ινστιτούτο Θαλάσσιας & Περιβαλλοντικής Έρευνας Αιγαίου (Ι.ΘΑ.Π.Ε.Α.)

Δράση για την προστασία του Αιγαίου

Ερευνητική Βάση Ραχών, Ικαρία: Τ.Θ. 1, Ράχες, 83301, Ικαρία, τηλ: 22757 70638, 22750 41070 , fax : 2275041070

Ερευνητική Βάση Μαραθοκάμπιου, Σάμος: Τ.Θ. 229, Όρμος, Μαραθόκαμπος, 83102, Σάμος, Τηλ: 22730 37533
http://www.archipelago.gr

« […] Το Αρχιπέλαγος, Ινστιτούτο Θαλάσσιας & Περιβαλλοντικής Έρευνας Αιγαίου, είναι μια μη-κερδοσκοπική, μη-κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση, που δραστηριοποιείται από το 1998 σε διάφορες περιοχές των ελληνικών θαλασσών (Ιόνιο Πέλαγος, Σποράδες, Κεντρικό Αιγαίο, Λυβικό Πέλαγος, Ανατολικό Αιγαίο, κα). Από το 2000 έως και σήμερα, το πεδίο δράσης του Αρχιπελάγους έχει επικεντρωθεί στην περιοχή του Αν. Αιγαίου, με έδρα την Ικαρία αλλά με γενικότερη δραστηριότητα που καλύπτει ολόκληρο το Αιγαίο.

Η δράση του Αρχιπελάγους συνδυάζει την επιστημονική έρευνα του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος του Αιγαίου και των νησιών, με ουσιαστικές δράσεις προστασίας στις οποίες συμμετέχουν ενεργά οι τοπικές κοινωνίες. Για να φέρει σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο, το Αρχιπέλαγος δραστηριοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε πολλές περιοχές του Αιγαίου, και διαθέτει ερευνητικές βάσεις στην Ικαρία και την Πάτμο, καθώς και ερευνητικούς σταθμούς στις νησίδες Αρκιοί και Μαράθι (περιοχή Δήμου Πάτμου) και Αγ. Μηνάς (Φούρνοι) στο Αν. Αιγαίο, όπου υπάρχουν κατάλληλα εξοπλισμένα εργαστήρια και γραφεία. […]»

(Περισσότερα στον ιστότοπο http://www.archipelago.gr )

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ 


Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας,     «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»,     Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας,        Οικολογική Ομάδα Βέροιας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο,     MIO-ECS DE,     MEdIES,     ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS,     ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΗΕLΜΕΡΑ),     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΟΕ),     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ & ΠΟΥΛΙΩΝ,     ΜΟm,     ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ,     GREENPEACE,     ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΤΟΠΩΝ - ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ (ΕΚΒΥ),     ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ,     ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ (WWF ΕΛΛΑΣ),     «ΑΡΧΕΛΩΝ»,     ΚΛΙΜΑΚΑ,    ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ,   Action Aid Ελλάς    ΑΝΙΜΑ   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ   Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»


 

Action Aid Ελλάς

Φαλήρου 52, 117 41, Αθήνα, Τηλ.: 210 9212321, Fax: 210 9212376, E-mail: info.hellaw@actionaid.org

www.actionaid.gr

«Η ActionAid είναι ένας διεθνής αναπτυξιακός οργανισμός που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες και συνεργάζεται με τους κατοίκους των φτωχότερων χωρών του κόσμου για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας.

Το όραμά και η αποστολή μας είναι ένας κόσμος χωρίς απόλυτη φτώχεια, ανισότητα και αδικία όπου όλοι οι άνθρωποι ζουν αξιοπρεπώς και απολαμβάνουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τους. Δουλεύουμε μαζί με τους φτωχούς και περιθωριοποιημένους ανθρώπους του αναπτυσσόμενου κόσμου, σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Σύμβουλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε θέματα παγκόσμιας ανάπτυξης από το 1991, η ActionAid, ασκεί πίεση στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων ώστε να αναθεωρηθούν αποφάσεις και πρακτικές που πλήττουν την ανάπτυξη των φτωχών περιοχών του πλανήτη μας».

(Περισσότερα στον ιστότοπο www.actionaid.gr )

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ 


 

ΑΝΙΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ

Μενελάου 134, Καλλιθέα, Αθήνα, ΤΚ: 17676, Τηλ.: +30 210 9510075, Fax: +30 210 9510075, E-mail: wildlifecare@gmail.com

Γραφεία και Σταθμός Πρώτων Βοηθειών: Ταχ. Θυρίδα 75072, 17610, Καλλιθέα, Τηλ. Επικοινωνίας: 6972664675

http://www.wild-anima.gr

«Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2005 και αποτελεί ουσιαστική συνέχεια των σοβαρότερων πρωτοβουλιών στον τομέα της περίθαλψης στην Ελλάδα. Η βασική ιδρυτική ομάδα αποτελείται από άτομα με πολύχρονη και μοναδική εμπειρία στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την περίθαλψη άγριων ζώων, καθώς έχουν θητεύσει για πολλά χρόνια σε αντίστοιχες δραστηριότητες στη χώρα μας.

Η ομάδα αυτή πλαισιώνεται από κτηνιάτρους, περιβαλλοντολόγους, δασολόγους, νομικούς, τεχνικούς διαφόρων αντικειμένων και ειδικευμένα στελέχη σε διαχείριση ΜΚΟ.

Η ίδρυση της ΑΝΙΜΑ αποτελεί ανταπόκριση στην ανάγκη αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της περίθαλψης και επανένταξης των άγριων ζώων, σύμφωνα με τις διεθνείς εξελίξεις και τις ιδιαίτερες ανάγκες που παρουσιάζει η χώρα μας. Παράλληλα η ΑΝΙΜΑ οργανώνει και συμμετέχει σε εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού στoχεύοντας σε ένα διευρυμένο κοινό: μαθητές, κατοίκους υποβαθμισμένων περιοχών, οικονομικούς μετανάστες κλπ.

Στην ANIMA συμμετέχουν εκπαιδευτικοί με ειδικές γνώσεις στον τομέα της προσχολικής και σχολικής περιβαλλοντικής αγωγής. Επίσης, άτομα με μακρόχρονη εμπειρία σε θέματα δασικής προστασίας , όπως δράσεις αποκατάστασης και αναβάθμισης δασικών οικοσυστημάτων.

Η ΑΝΙΜΑ συνεργάζεται με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης, με την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ ως προς την παροχή ειδικών πληροφοριών, με τις ελληνικές περιβαλλοντικές ΜΚΟ καθώς και με κάθε φορέα που προωθεί την προστασία της ελληνικής πανίδας και χλωρίδας.

Η δραστηριότητά της στηρίζεται στις συνδρομές των μελών και των υποστηρικτών της, των πολιτών που βρίσκουν καθημερινά τραυματισμένα ή ανήμπορα ζώα καθώς και στις χορηγίες στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

 (Περισσότερα στον ιστότοπο της ΑΝΙΜΑ http://www.wild-anima.gr )

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ


Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας,     «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»,     Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας,        Οικολογική Ομάδα Βέροιας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο,     MIO-ECS DE,     MEdIES,     ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS,     ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΗΕLΜΕΡΑ),     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΟΕ),     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ & ΠΟΥΛΙΩΝ,     ΜΟm,     ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ,     GREENPEACE,     ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΤΟΠΩΝ - ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ (ΕΚΒΥ),     ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ,     ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ (WWF ΕΛΛΑΣ),     «ΑΡΧΕΛΩΝ»,     ΚΛΙΜΑΚΑ,    ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ,   Action Aid Ελλάς    ΑΝΙΜΑ   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ   Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Τ.Θ. 3119, 10210, Αθήνα - E-mail: info@hlhr.gr
http://www.hlhr.gr

 

«Ιστορικό: Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη (ΕΕΔΑΠ) είναι η παλαιότερη οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπάρχει στην Ελλάδα πολύ πριν γίνει γνωστό το ακρωνύμιο ‘ΜΚΟ’ στο ελληνικό λεξιλόγιο. Η Ένωση είναι σωματείο κατά τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα. Η Ένωση ιδρύθηκε αρχικά το 1936, με πρόεδρο τον Αλέξανδρο Σβώλο και διαλύθηκε από την δικτατορία της 4ης Αυγούστου. Επανιδρύθηκε το 1953.
Στο προεδρείο της στρατεύτηκαν προσωπικότητες, όπως οι αείμνηστοι Αλέξανδρος Σβώλος, Στρατής Σωμερίτης, Αγνή Ρουσοπούλου, Φαίδων Βεγλερής, Αριστόβουλος Μάνεσης, ο Γιάννης Σουριαδάκις και άλλοι.
Η Ένωση, από την ίδρυσή της, είναι τακτικό μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, (Fédération Internationale des Droits de l’Homme), αντιπροσωπεύει το εν λόγω διεθνές μη κυβερνητικό δίκτυο στην Ελλάδα και συμμετέχει στα όργανά του
[...]». Περισσότερα στον ιστότοπο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ http://www.hlhr.gr

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ


Ελληνικό Δίκτυο "ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ" (Friends of Nature Greece) 
για την Οικολογία, την Κοινωνία και τον Πολιτισμό

http://nfgr.org

 

«Το Ελληνικό Δίκτυο "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ" ιδρύθηκε το 2007. Είναι μέλος της Ιστορικής Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Friends of Nature (NFI), που ιδρύθηκε το 1895 στην «ομπρέλα» της οποίας συμμετέχουν 50 εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο […]».

Περισσότερα στον Ιστότοπο του Ελληνικού Δικτύου «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»  http://nfgr.org

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ


Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας,     «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»,     Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας,        Οικολογική Ομάδα Βέροιας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο,     MIO-ECS DE,     MEdIES,     ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS,     ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΗΕLΜΕΡΑ),     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΟΕ),     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ & ΠΟΥΛΙΩΝ,     ΜΟm,     ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ,     GREENPEACE,     ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,     ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΤΟΠΩΝ - ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ (ΕΚΒΥ),     ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ,     ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ (WWF ΕΛΛΑΣ),     «ΑΡΧΕΛΩΝ»,     ΚΛΙΜΑΚΑ,    ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ,   Action Aid Ελλάς    ΑΝΙΜΑ   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ   Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»


 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

 

Αρχική σελίδα